DESPRE NOI

Compania „Muschetarii” – Bucuresti

A fost fondata in anul 1999 de catre trei studenti ai Academiei de Teatru si Film – Bucuresti sectia – Arta actorului manuitor de papusi si marionete: CRISTIAN MITESCU, VIOLETA ROMAN, ROXANA BAGHINSCHI.

Primul spectacol al „Muschetarilor” a avut loc in data de 15 septembrie 1999 cu titlul POVESTE CU CANTEC scenariul si regia: CRISTIAN MITESCU, scenografia: ALICE POPESCU.

In prezent compania are in repertoriu mai multe spectacole:

– Mica Sirena (data premierei – 21 martie 2000)
– Calatorie in tara papusilor (23 mai 2000)
– Elefantelul curios (17 septembrie 2001)
– Printul fermecat (28 martie 2002)
– Micul eschimos (25 septembrie 2002)
– Cavalerul jucariilor (23 septembrie 2003)
– Alba ca zapada (26 februarie 2004)
– Ograda muzicala (14 octombrie 2004)
– Pupaza din tei (2 decembrie 2005)
– Aladin si lampa fermecata (1 iunie 2007)
– Povestea porcului (19 septembrie 2009)
– Spargatorul de nuci (15 mai 2010)
– Peter Pan – in pregatire

Din repertoriul mentionat spectacolele „Elefantelul curios”si „Spargatorul de nuci” au fost preluate de postul national de televiziune (TVR).
TEATRUL NATIONAL RADIOFANIC a preluat spectacolele: Elefantelul curios, Printul fermecat, Micul eschimos, Spargatorul de nuci si le-a difuzat in cadrul emisiunii „Noapte buna, copii !”

Crescand numarul premierelor a crescut si numarul actorilor din trupa, pe langa membrii fondatori s-au alaturat urmatorii actori:DENISE STANESCU, VIOREL COJANU, MANUELA ALIONTE, GEORGE FRANCU, ALIN OLTEANU, MARIANA SINCA si IOANA CHELARU.
Aceasta echipa sub indrumarea lui CRISTIAN MITESCU a participat la realizarea mai multor emisiuni pentru copii difuzate pe postul national de televiziune (TVR1): KIKI, RIKI, MIKI; TIP-TOP, MINI-TOP, GARAJUL LUI ZIGGY, GRADINITA DE DUMINICA, AVENTURI CU LILIPUFI, ABC…DE CE ?

Echipa „Muschetarii”

 • poza cv cristi mitescu

  Mitescu Cristi

  Membru fondator, Regizor, Scenarist

  Nu poti realiza nimic fara o echipa. Am creat “Muschetarii” tocmai pentru a demonstra importanta acestui lucru. Performanta o faci atunci cand ai in jur oameni de valoare si lucrezi cu profesionisti in domeniu. Am crezut si cred in continuare in oamenii care stiu ce vor.
  Da, ne putem defini: „Toti pentru public, “Muschetarii” pentru voi !”

 • poza cv mariana sinca

  Sinca Mariana

  Actrita

  Teatrul de papusi? Taram unde imaginatia nu are granite.
  Actorul? Cheia ce deschide inimile celor ce se opresc macar pentru o clipa in fata inocentei copilariei.
  Oamenii care isi daruiesc sufletul acestor spectacole?Prieteni ce-ti sunt alaturi in aceasta poveste fara de sfarsit .
  Arta? Cea mai placuta modalitate de a darui si a primi stari,visuri,sentimente.

 • poza cv george iulian

  Nastase George Iulian

  Actor

  Scopul suprem al papusarului este credinta! Aceasta culme, ale carei coordonate sunt imposibil de calculat pe hartie, reprezinta punctul din care izvoraste asupra bucatii de lemn suflul creator al actorului, suflu care face papusa sa traiasca, sa se miste…

 • poza cv georgiana dinescu

  Georgiana Dinescu

  Actor

  Teatrul, papusile, actoria sunt viata mea. Sunt in stare sa-mi pun sufletul pe tava in fata publicului cu orice ocazie, pentru publicul adult si mai ales pentru micutii spectatori. Dupa cum spunea si Adrian Pintea: „Actorii sunt dovezi vii ale faptului ca sufletul exista”.

 • Marin Fagu

  Actor

  Cand sunt pe scena ma transform. Devin alt om, un om mai bun, mai luminos. Schimbul de energie dintre actori si public este extraordinar, nu poate fi descris in cuvinte. Iubesc sa joc mai ales pentru copii, pentru ca este cel mai sincer public. Ei vor sa simta tot, sa cunoasca, sa fie acolo cu tine.