DESPRE NOI

Compania „Mușchetarii” – București

A fost fondată in anul 1999 de către trei studenţi ai Academiei de Teatru si Film – București, secția – Arta actorului mânuitor de păpuși și marionete: CRISTIAN MITESCU, VIOLETA ROMAN si ROXANA BAGHINSCHI.

Primul spectacol al „Mușchetarilor” a avut loc în data de 15 septembrie 1999 cu titlul “POVESTE CU CÂNTEC”, scenariul și regia: CRISTIAN MITESCU, scenografia: ALICE POPESCU.

Compania “MUȘCHETARII”- BUCUREȘTI  a produs următoarele spectacole:

– Poveste cu cântec –  (15 septembrie 1999)
– Povestea povestilor – (septembrie 2000)
– Mica Sirenă ( 21 martie 2000)
– Călătorie în țara păpușilor (23 mai 2000)
– Elefănțelul curios (17 septembrie 2001)
– Prințul fermecat (28 martie 2002)
– Micul eschimos (25 septembrie 2002)
– Cavalerul jucăriilor (23 septembrie 2003)
– Albă ca zăpada (26 februarie 2004)
– Ograda muzicală (14 octombrie 2004)
– Pupăza din tei (2 decembrie 2005)
– Aladdin și lampa fermecată (1 iunie 2007)
– Povestea porcului (19 septembrie 2009)
– Spărgatorul de nuci (15 mai 2010)
– Punguța cu doi bani (2014)
– Pinocchio ( 26 septembrie 1015)
– Peter Pan (29 august 2017)
– Hansel si Gretel (in pregatire)

Din repertoriul menționat spectacolele „Elefănțelul curios” şi „Spărgatorul de nuci” au fost preluate de postul național de televiziune (TVR).
TEATRUL NAȚIONAL RADIOFONIC a preluat spectacolele: “Elefănțelul curios”, “Prințul fermecat”, “Micul eschimos”, “Spărgatorul de nuci” și le-a difuzat în cadrul emisiunii „Noapte bună, copii !”

Crescând numărul premierelor a crescut și numărul actorilor din trupă, pe lângă membrii fondatori s-au alăturat urmatorii actori: ANCA ARTIMON, AURELIA BADULESCU, DENISE STANESCU, VIOREL COJANU, MANUELA ALIONTE, GEORGE FRÂNCU, ALIN OLTEANU, GEORGE NĂSTASE, MARIANA SINCA, VICTOR BUCUR, DANIEL  BURCEA, DANIELA VLAD, GRAȚIAN PRISĂCARIU si IOANA CHELARU.

Scenografi colaboratori: EUGENIA TĂRĂȘESCU – JIANU, ADRIAN STEFĂNESCU

Compozitori colaboratori: VIOREL ANDRINOIU, DAN BĂLAN

O parte din această echipă sub îndrumarea lui CRISTIAN MITESCU a participat la realizarea mai multor emisiuni pentru copii difuzate pe postul național de televiziune (TVR): “KIKI, RIKI, MIKI”, “TIP-TOP, MINI-TOP”, “GARAJUL LUI ZIGGY”, “GRĂDINIȚA DE DUMINICĂ”, “ÎNTÂLNIRE DE BASM”, “AVENTURI CU LILIPUFI”, “ABC…DE CE ?”, “ÎN CURTEA BUNICILOR”.

 

Echipa „Muschetarii”

 • poza cv cristi mitescu

   

  Cristian Mitescu

  Membru fondator, Regizor, Scenarist

    “Nu poţi realiza nimic fără o echipă. Am creat “Mușchetarii” tocmai pentru a demonstra importanța acestui lucru. Performanța o faci atunci când ai in jur oameni de valoare și lucrezi cu profesioniști în domeniu. Am crezut și cred în continuare în oamenii care știu ce vor. Da, ne putem defini: „Toți pentru public, “Mușchetarii” pentru voi !”


 • poza cv mariana sinca

   

  Mariana Sinca

  Actrita

  Teatrul de papusi? Taram unde imaginatia nu are granite.
  Actorul? Cheia ce deschide inimile celor ce se opresc macar pentru o clipa in fata inocentei copilariei.
  Oamenii care isi daruiesc sufletul acestor spectacole?Prieteni ce-ti sunt alaturi in aceasta poveste fara de sfarsit .
  Arta? Cea mai placuta modalitate de a darui si a primi stari,visuri,sentimente.


 • poza cv georgiana dinescu

   

  Georgiana Dinescu

  Actor

  Teatrul, papusile, actoria sunt viata mea. Sunt in stare sa-mi pun sufletul pe tava in fata publicului cu orice ocazie, pentru publicul adult si mai ales pentru micutii spectatori. Dupa cum spunea si Adrian Pintea: „Actorii sunt dovezi vii ale faptului ca sufletul exista”.


 •  

  Marin Fagu

  Actor

  Cand sunt pe scena ma transform. Devin alt om, un om mai bun, mai luminos. Schimbul de energie dintre actori si public este extraordinar, nu poate fi descris in cuvinte. Iubesc sa joc mai ales pentru copii, pentru ca este cel mai sincer public. Ei vor sa simta tot, sa cunoasca, sa fie acolo cu tine.

 •  

  Daniela Vlad

  Actor

  “Teatrul este ( înseamna ) exprimarea totala a fiintei mele. Fără el nu aș mai fi.”

 •  

  Graţian Florin Prisacariu

  Actor

  “Pentru mine, teatrul, nu este o meserie, nu este despre succes sau faimă ci despre o reprezentare vie și sinceră a vieții. O lume magică in care cei mici și cei mari pășesc deopotrivă pentru a se bucura de darurile cele mai pure ale acestei lumi și anume EMOȚIILE. Am ales această cale fiindcă am considerat că este cel mai nobil mod de a-mi arăta recunoștința față de cele mai frumoase lucruri pe care ni le poate oferi lunga călătorie pe acest pământ.”